Groene thee wordt na de pluk verhit om het oxideren tegen te gaan en zodus de mooie groene kleur van de theeblaadjes te behouden. Dit verhitten gebeurt op verschillende manieren, zoals wokken of stomen. In China gaat men meestal wokken, terwijl in Japan men gaat stomen. Afhankelijk van de methode heeft dit zijn invloed op het aroma- en smaakprofiel van de thee.
Na het verhitten worden de theeblaadjes gerold om ze een vorm te geven, bijvoorbeeld naaldjes of kleine bolletjes. Daarna is er nog het einddrogen.
Groene thee is op het vlak van gezondheid vooral ondersteunend voor het verlagen van onder meer hoge cholesterol, bloeddruk en heeft een gunstige invloed op de spijsvertering en stofwisseling.
Bij onze groene theeën hebben we zowel Chinese als Japanse in ons gamma met ieder hun specifieke smaak en aroma.
De provincie Zheijang is beroemd om de Lung Ching. Lung Ching betekent "Drakenbron".
Het is een geurige groene thee uit China die de theekenner zeker zal waarderen.
Meerdere infusies mogelijk
Ingrediënten : groene thee, organic.
Deze rustgevende groene thee van Chinese oorsprong heeft fijne jonge lenteblaadjes.
Hij wordt meerdere keren gemengd met verse jasmijnbloesems. Zo krijgt de thee een natuurlijk aroma van jasmijn.
De kopkleur is goudgeel. De smaak is zacht bloemig, licht zoet maar met een volle smaak, ook na een tweede infusie.
Ingrediënten : groene thee, organic.
Enkel de jongste glanzende blaadjes vormen de basis voor deze unieke groene jasmijnthee uit China.
De theeblaadjes worden wel tot 6 keer toe vermengd met frisse geurende jasmijnbloesems. Daarna worden ze met de hand gerold tot parels. Bij het zetten van de thee rollen de blaadjes open waardoor het zachte jasmijnaroma langzaam vrijkomt.
Zo verkrijg je een champagnekleurige thee met een fijne geur en smaak. Puur genot!
Meerdere infusies mogelijk
Ingrediënten : groene thee, jasmijn, organic.
Deze combinatie van groene thee met granaatappel en kaneel brengen gezelligheid en een winterse sfeer bij jou thuis.
Lekker om de ganse dag door te drinken
.De infusie is lichtrood van kleur en de smaak is licht fruitig.
Ingredienten : groene thee (51%), appelstukjes, kaneel, steranijs, rode biet, gevriesdroogde granaatappel, amandel
Groene thee waarvan de smaak aangvuld is met sprankelende verse citroen. De toevoeging van citroenolie en limoenolie zorgt voor een subtiele zoetheid die deze theecreatie die speciale toets geeft. Of het nu warm of koud wordt gedronken, is deze thee een echte klassieker en heeft een uitgesproken verfrissende smaak.
Ingrediënten: groene thee (94%), citroenschil, citroengras, citroenolie, limoenolie, organic
Een klassieke touch van groene thee gecombineerd met de pittige frisheid van gember en citroen.
Hartverwarmend, stimuleert de spijsvertering en boordevol energie.
Ideale thee voor een gezond begin van de dag
Ingrediënten: Groene thee(68%), citrusschil(8%), gember(7%), kaneel, citroenmirte, wortelreepjes, zoethout, citrusolie, organic.
Een Japanse groene thee met brede, platte groen-gele blaadjes.
Deze pluk is afkomstig van de onderste en grotere bladeren.
Hij is geplukt in het najaar waardoor hij veel minder cafeïne bevat dan voorjaarsthee.
De smaak is subtiel en zacht en wordt zeker gewaardeerd door de beginnende groene theedrinker als de echte liefhebber.
Hij kan de hele dag door gedronken worden.
Ingrediënten : groene thee, organic.
Genmaicha is een van oorsprong typische Japanse thee waarbij men Sencha theeblaadjes mengt met geroosterde rijst.
Door de toevoeging van de rijstkorrels en de Sencha die later op het jaar geoogst wordt bevat hij minder cafeïne.
Wat deze Genmaicha speciaal maakt is dat er nog een vleugje Matcha aan toegevoegd is.
De typische groene thee-smaak in combinatie met geroosterde nootachtige smaak van de rijst maakt dat deze thee zacht en mooi in balans is.
De verpakking is luchtdicht en na opening in de koelkast bewaren in het gripzakje of in een blikje.
Ingredienten:
Sencha, Matcha, geroosterde rijst, organic
Deze Japanse groene thee komt uit de provincie Kyushu in het zuiden van Japan. De theeblaadjes worden na de pluk gestoomd zodat de kleur frisgroen blijft. De infusie is lichtgroen, helder van kleur en heeft een fijne aromatische smaak.
Ingrediënten: Groene thee, organic
Deze Japanse groene thee komt uit de Kagoshima prefectuur in het zuiden van Japan. Hij is gemaakt van de Saemidori variëteit wat 'heldergroen' betekent. De theeblaadjes zijn kort na de pluk gestoomd. De infusie heeft een fris en aangenaam aroma. De smaak is zacht met een ondertoon van umami.
Ingrediënten: groene thee, organic
Deze groene Japanse kwaliteitsthee bestaat voornamelijk uit twijgjes en nerven van de theeblaadjes.
Vandaar komt de naam Kukicha die 'twijgjesthee' betekent en wordt bekomen vooral bij de productie van Tencha.
Daarboven is deze thee licht geroosterd wat ervoor zorgt dat er karamel- en chocolade-impressies in de smaak aanwezig zijn.
Hij bevat zeer weinig cafeïne en tannine zodat hij de hele dag door kan gedronken worden.
Ingrediënten : groene thee, organic.
Delicaat geteelde groene thee aangevuld met groene mate en citrus.
De frisheid van de citrus geeft deze combinatie een extra toets .
Ingrediënten :
groene thee (60%), groene mate, citrusschil, citroengras, citroenmyrte, organic.