Oolong thee bevindt zich tussen groene en zwarte thee in, met een half-geoxideerd blad dat zorgt voor een uniek karakter.
De smaken variëren van bloemig en fruitig tot romig of licht geroosterd, vaak met een zachte, zoete afdronk.
Oolong wordt vooral geproduceerd in Taiwan en de Chinese provincie Fujian, waar vakmanschap en traditie centraal staan.
Elke stap in het productieproces draagt bij aan de complexe en elegante smaakbeleving.
Deze licht geoxideerde oolong komt uit de provincie Fujian en betekent letterlijk 'ijzeren godin van de genade'.
De op natuulijke wijze geteelde jade-groene blaadjes zijn opgerold en geven een honinggele infusie met een zoet en intens bloemig aroma.
Kan de hele dag door gedronken worden en bevat dezelfde gezonde eigenschappen als groene thee.
Meerdere infusies mogelijk.
Ingrediënten : oolong.
Een licht geoxideerde oolong afkomstig uit de Chinese provincie Fujian.
Na een korte oxidatie worden de theeblaadjes gearomatiseerd en daarna met de hand strak gerold.
De infusie heeft een lichtgroene kleur.
De zachte en romige smaak heeft een lichtzoete hint van melk, vandaar de naam van deze oolong .
Ingrediënten : oolong.
Deze oolongthee is een van de meest populaire Chinese oolongs en geteeld op natuurlijke wijze in de uitlopers van het mineraalrijke Wuyi gebergte in de provincie Fujian.
De betekenis van de naam is 'Big Red Robe' en volgens een legende wordt de thee geplukt door aapjes met rode jasjes.
Hij is een donker geoxideerde thee met gedraaide blaadjes en heeft een lichtzoet aroma. De lange afdronk is vol van smaak met een hint van geroosterd brood.
Meerdere infusies mogelijk.
Ingrediënten : oolong.