Deze matcha is afkomstig uit de prefectuur Shizuoka, uit de regio Tenruy .
De Matcha bestaat uit de theeplant-cultivars Okumidori en Yabukita.
Deze streek staat bekend om zijn matcha van zeer goede kwaliteit en wordt op natuurlijke wijze geteeld.
Hij heeft een fijne, romige textuur met een heldergroene kleur. Matcha bevat L-theanine die zorgt voor een zoete en umami smaak.
Daarbij helpt matcha bij vermoeidheid en verhoogt hij de alertheid en concentratievermogen.
Naast het drinken kan deze matcha ook gebruikt worden in bijvoorbeeld een latte, granola, yoghurt, smoothies, gebak ....
De matcha is luchtdicht verpakt en bijkomend in een afsluitbaar gripzakje geplaatst.
Ingrediƫnten : groene thee in poedervorm , biologische productiemethode,(niet - EU landbouw) NL-BIO-01, Skal 13351.
Voor deze zwarte Pu-erh plukt men de grotere bladeren. Hij wordt na de oxidatie zoals andere zwarte thee bijkomend gefermenteerd. Vroeger werd de thee minimum 5 jaar opgeslagen om te rijpen. Nu wordt in de fabriek door toevoeging van extra water en hitte het fermentatie-proces versneld.
Zijn smaak is aards maar met een zoete nootachtige toets en kleurt van zwart naar rood-bruin. Hij bevat micro-organismen met probiotische eigenschappen die de spijsvertering bevorderen. Pu-erh staat daarom bekend als afslankthee.
Ingrediƫnten : zwarte thee, organic.