Bij zwarte thee worden de theeblaadjes na het plukken verflenst. Daarna worden ze gerold met als bedoeling dat de blaadjes gekneusd worden. Door het kneuzen komen celsappen vrij die ervoor zorgen dat de enzymen door de zuurstof in de lucht gaan oxideren. Dankzij dit oxideren verkrijgt de thee zijn kenmerkende goudbruine kleur. Vervolgens wordt de thee gedroogd waarbij de kleur evolueert naar donkerbruin/zwart. Zwarte thee is meer aromatisch en heeft meer body.
Deze zwarte thee, afkomstig uit de Chinese provincie Anhui, is een milde en lichte thee met een heerlijk fijn aroma.
De kopkleur is rood-bruin en het boeket is fruitig-zoet met een heel licht rokerige toets.
Tip : deze thee kan de hele dag door gedronken worden.
Ingrediënten : zwarte thee, organic.
Eén van de klassiekers onder de zwarte thee. Deze zorgvuldig geteelde Darjeeling is van de tweede plukperiode met heel wat zilverkleurige tips. De kleur in het kopje is koperkleurig. De smaak is heel aromatisch met een ietwat kruidige hint en een lichtzoete afdronk.
Ingrediënten: zwarte thee, organic
Deze zwarte thee is een klassieker en is gemaakt als een blend van thee afkomstig uit Assam en Darjeeling(India) en Sri-Lanka. De infusie geeft een donkere kleur in de theetas en de smaak is in balans met veel body.
Je kan deze puur drinken ofwel zoals de Engelsen met een klein scheutje melk.
Ingrediënten: zwarte thee, organic
Voor deze zwarte Pu-erh plukt men de grotere bladeren. Hij wordt na de oxidatie zoals andere zwarte thee bijkomend gefermenteerd. Vroeger werd de thee minimum 5 jaar opgeslagen om te rijpen. Nu wordt in de fabriek door toevoeging van extra water en hitte het fermentatie-proces versneld.
Zijn smaak is aards maar met een zoete nootachtige toets en kleurt van zwart naar rood-bruin. Hij bevat micro-organismen met probiotische eigenschappen die de spijsvertering bevorderen. Pu-erh staat daarom bekend als afslankthee.
Ingrediënten : zwarte thee, organic.
Deze zwarte thee is verrijkt met een mengeling van typisch Indische specerijen.
Hierdoor heeft deze chai thee een volle evenwichtige smaak.
In India wordt deze chai thee traditioneel met een scheutje warme melk gedronken. Vandaar dat deze thee ideaal is om met een toefje opgeschuimde melk er een chai latte van te maken.
Ingrediënten : zwarte thee (75%), kaneel, gember, kardemom, kruidnagel, venkel, zwarte peper, zoethout, organic.
Deze thee is een klassieker onder de zwarte thee en draagt de naam van een Brits staatsman uit de 19de eeuw. Hij liet een speciale blend voor hem maken waarbij de thee geparfumeerd wordt met verfijnde bergamotolie.
Ingrediënten: zwarte thee (100%), natuurlijke bergamotolie, organic